Catering: jak wybrać usługę na uroczystość lub imprezę firmową

W dzisiejszych czasach catering to znany sposób, aby każda uroczystość (firmowa lub osobista) była niezapomniana i naprawdę smaczna. O ile 10 lat temu taką usługę zamawiano głównie do biura lub hali wynajętej na tę okazję w firmie, to dziś istnieje wiele różnych popularnych opcji. Co więcej, catering stał się tak przystępny cenowo, jak to tylko możliwe. Bankiet lub bufet poza obiektem, bankiet sylwestrowy lub bufet jubileuszowy, bankiet weselny lub przerwa kawowa dla prasy i gości na różnego rodzaju imprezach biznesowych, grill na świeżym powietrzu dla dużej firmy – to wszystko popularne opcje do wyboru. Główną cechą cateringu jest możliwość zorganizowania urlopu czy przekąski w dowolnym miejscu bez konieczności wynajmu sali w restauracji czy kawiarni.

Na co zwrócić uwagę

Zastanówmy się, jak nie pomylić się we wszystkich niuansach i wybrać odpowiednią usługę. Eksperci sugerują skupienie się na kilku ważnych kryteriach, które pozwolą Ci zorganizować wydarzenie na wysokim poziomie.

Produkcja własna. To ważne, bo zakłada się, że państwo ma własnych kucharzy, co oznacza, że ​​wszystko będzie zrobione z najwyższą jakością iz pełną kontrolą. Taką ofertę posiada https://gastro-crew.pl.
Własny catering. Tak, tak, upewnij się, że Twoja firma nie odsprzedaje usług innych osób.
Własne centrum logistyczne. Brak takiego centrum często prowadzi do tego, że impreza może zostać zakłócona, a sprawców nie znajdziesz.
Doświadczenie. Istotna jest nie tylko długość pobytu firmy na rynku, ale ilość organizowanych wydarzeń. Ponad 500 to dobry wskaźnik. 1000 – świetnie, możesz zaufać.
Asortyment w menu. Upewnij się, że masz z czego wybierać. Dobrym wskaźnikiem jest 1000 potraw. Włączenie dobrego cateringu powinno już mieć wypracowane „oferty pakietowe”. Menu standardowe, biznesowe, VIP. A wszystko w cenie za osobę. Bufet, grill, przerwa kawowa i tak dalej.

Wszystkie dokumenty są dostępne. Poproś przy zamówieniu o okazanie niezbędnych certyfikatów, w szczególności dotyczących jakości.

Co jeszcze?

Zazwyczaj duże firmy cateringowe nie skupiają się wyłącznie na obsłudze gości na imprezach, ale organizują również dostawę dań do domu lub biura: może to być np. dostawa śniadań i obiadów. Standardową i bardzo popularną opcją są codzienne lunche biurowe, gdzie nie ma możliwości zaaranżowania własnej jadalni. Wówczas możliwość zamówienia dla całego zespołu pozwala zapewnić pracownikom ciepłe posiłki w konkurencyjnych cenach.

Article Categories:
Biznes i finanse

Comments are closed.